Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haris Duljević je najveće otkrovenje Cvajte

Haris_Duljevic_Dynamo_Dresden1

Oni koje pomno prate Drugu Bundesligu jedinstveni su u ocjeni da je Haris Duljević otkrovenje sezone. Fudbaler Dynama iz Dresdena u nedjelju je prvi put odigrao svih 90 minuta i bio najzaslužniji za pobjedu svog kluba u gostima nad Heidenheimom rezultatom 2:0.

– Duljević je brz, dinamičan, posjeduje vic u igri, agresivniji je od većine fudbalera u 2. Bundesligi, pogotovo u svom klubu. On je pravo otkriće, igrač koji će donijeti mnogo radosti žuto-crnima, piše regionalni Sächsische Zeitung.

Predstavljajući mladog bh. reprezentativca ovaj list piše da je prelazak u Njemačku bio velika promjena za Duljevića. Prvi put je obukao dres kluba izvan BiH. Morao se naviknuti na potpuno novo okruženje, stranu zemlju, strani jezik, novi grad, novi tim, pri čemu mu najveću pomoć pruža Brano Arsenović, trener golmana u Dynamu. Duljević objašnjava da mu je najteže ide privikavanje na nešto drugo.

– Nije mi jasno zašto u Njemačkoj traže da se na sve potpišete. Birokratija je sasvim drugačija nego u BiH, objašnjava bivši fudbaler Sarajeva.