Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo se sjetio pokojnog oca: Zauvijek ćeš biti u mom srcu

ronaldo

Jose Dinis Aveiro, Ronaldov otac, preminuo je 7. septembra 2005. od alkohola, dok je Ronaldo igrao za Manchester United.

Imao je 52. godine. U tim trenucima Ronaldo je javno zahvaljivao Alexu Fergusonu što mu je bio velika podrša u tim trenucima. Ocu u čast, u dnevnom boravku porodične kuće, postavio je sliku pokojnog oca, te se fotografisao s troje djece, Cristianom Jr., te blizancima Evom i Mateom.

– Tata, sretan ođendan. Zauvijek ćeš biti s nama – napisao je Ronaldo.

– Djede, sretan rođendan – napisala su djeca.

Cristianov otac bio je ovisnik o alkoholu i Ronaldo nije krio da nisu imali odnos kakav imaju tata i sin.

– Tata je bio alkoholičar i nije bio otac kakvog sam zamišljao. Volio sam ga najviše, ali nikad nismo imali normalnu konverzaciju, niti smo razgovarali kako roditelji razgovaraju s djecom. Ne znam zašto je pio, nikad mi nije rekao, možda je bio frustriran životom. Želio sam drugačijeg oca, koji će uvijek biti uz mene i cijeniti moja postignuća. Ali on nije mario – rekao je Ronaldo.

Estarás sempre connosco. Parabéns, pai. Parabéns, avô.??❤️

Objavu dijeli Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Danas, Ronaldo je jedan od najvećih humanitaraca među nogometašima. Redno ide u posjete oboljoloj djeci, donira velike svote novca za nezbrinutu djecu, a, možda ste i to primjetili, nema niti jednu tetovažu. Razlog je jer redovito donira krv. I da, zbog oca, nikad u životu nije popio ni kap alkohola…