Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp ostao bez Salaha, ali se vraća Coutinho

klopp

Jurgen Klopp je ovog ljeta doveo nekoliko pojačanja, možda i manje od očekivanog, a najveće je svakako Mohamed Salah, koji je iz Rome došao za rekordnu svotu novca kada je kluba sa “Anfielda” u pitanju.

Odmah se Egipćanin uklopio u Kloppov sistem, postao je vrlo važan za igru Liverpoola za samo mjesec dana u klubu, postigao je dva gola u PL, jedan u play-offu za Ligu Prvaka, ali ga najvjerovatnije neće biti u postavu “Redsa” na startu grupne faze.

Liverpool dočekuje Sevillu, a Mohamed Salah će najverovatnije propustiti taj susret, jer se razbolio.

On se požalio na bolno grlo, pa se očekuje da neće biti spreman da istrči na teren protiv tima iz Andaluzije.

Očekuje se da se u startnih 11 umjesto njega nađe Daniel Sturridge, koji će zajedno sa Maneom i Firminhom predvoditi napada Liverpool, ali Klopp bi za večerašnji duel mogao da dobije veliko pojačanje u veznom redu.

Naime, prema pisanju engleskog lista “Times”, u startnoj postavi za večerašnji susret mogao bi da se nađe Philippe Coutinho.

Brazilac je propustio sve mečeve ove sezone, kako je patio od povrede leđa, a i žarko je želio da se preseli u redove Barcelone, pa se smatra da je povreda bila izmišljena kako bi se opravdalo njegovo odsustvo.

“Redsi” su uspjeli da ga zadrže, a izgleda da je Coutinho shvatio da ništa dobro neće ispasti od njegovog durenja, pa će u važnom meču protiv Seville dobiti priliku u startnoj postavi.