Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marinović nakon poraza: Imali smo i dobrih i loših strana

marinovic2

Nogometna U21 selekcija BiH poražena je večeras rezultatom 3:1 od selekcije Rumunije u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine, a selektor Vinko Marinović nije krio razočarenje pokazanom igrom te je za medije rekao kako se za naredne utakmice mora napredovati “ukoliko želimo ostvariti rezultat”, javlja Anadolu Agency (AA).

Marinović je naglasio da je na današnjem susretu bilo i dobrih ali i loših strana.

„Slažem se da je bilo dobrih ali i loših stvari. Imali smo i crveni karton, pa smo bili u teškoj situaciji iz koje se bilo teško vratiti, imali smo ipak dvije šanse, ali nismo imali sreće da postignemo gol. Bili smo na kraju kažnjeni. Moramo težiti da imamo napredak, moramo pripremati utakmicu koja je veoma teška protiv Portugala, tako da smo u jednom periodu gdje imamo teške utakmice. Moramo raditi, moramo naći rješenje da se poboljšamo. Danas nam je mnogo falio i Hadžiahmetović i Redžić, ali nadam se da će biti spremni za narednu utakmicu. Ja sam rekao i na konferenciji za medije da je Rumunija izuzetno kvalitetna, da svi igrači igraju u velikim klubovima u kojima imaju zavidnu minutažu i to su danas i pokazali“, rekao je Marinović.

Daniel Isaila, selektor Rumunije rekao je kako su očekivali tešku utakmicu protiv Bosne i Hercegovine.

„Ovo je bila teška utakmica kakvu smo i očekivali, ispred nas smo imali dobre igrače, kvalitetne igrače. Ovo je dobro organizovan tim, jako agresivan. Igrači su jako brzi i imaju dobru izdržljivost, bilo je nekih situacija u kojima su nam stvarali probleme, ali sretan sam da smo postigli bitnu pobjedu. Mislim da naš tim može igrati i bolje nego danas“, rekao je Isaila.