Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eurobasket 2017: Dragić vodio Sloveniju do pobjede nad Poljskom

dragic
Foto: fiba.com

Reprezentacija Slovenije startovala je pobjedom na Evropskom prvenstvu, pošto je sa 90:81 savladala Poljsku.

U prvom meču šampionata “Zmajčeke” je do trijumfa predvodio sjajni Goran Dragić koji je meč završio sa 30 poena i četiri asistencije.

Izabranici Igora Kokoškova slomili su otpor neugodne Poljske u trećoj četvrtini, kada je prednost otišla i iznad deset poena.

Od starta meča viđena je veoma efikasna igra, a Slovenci posle deset minuta igre nisu uspjeli da naprave značajniju prednost, 24:22.

Startom druge četvrtine koševima Dragića i Vidmara Slovenija je uspjela da se “odlijepi”, međutim Poljaci su dobro finiširali poluvrijeme, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 53:46.

U trećoj četvrtini ekipa Igora Kokoškova se odlijepila na +15, a posebno odlično igrao je Goran Dragić. Činilo se da će Slovenija mirno privesti utakmicu kraju, ali je Poljska u četvrtoj četvrtini uspjela malo da zaprijeti.

Ipak, trojkom Luke Dončića na tri minuta do kraja “Zmajčeci” su otišli na +11 i tu je meču bio kraj. Na kraju utakmice Slovenija je slavila sa 90:81.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Dragić sa 30 poena, Dončić je imao učinak od 11 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je Randolph ubacio 7 poena i uhvatio deset lopti.

Kod Poljske, bolji od ostalih bio je Mateuž Ponitka koji je ostvario double-double učinak od 22 poena i 13 skokova. Mladi Karnovski meč je završio sa 11 poena i pet skokova.

https://www.youtube.com/watch?v=0_n76kTCnzY

Slovenija se u drugom kolu sastaje sa Finskom u subotu od 19.00, dok će Poljska igrati sa Islandom istog dana od 12:45.