Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đurđević pobjednik turnira “Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2017”

teniski turnir sa barca333

Mladi bosanskohercegovački teniser Luka Đurđević pobjednik je ovogodišnjeg teniskog turnira ”Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2017”, na kojem nastupaju teniseri i teniserke do 16 godina.

Predsjednik Izvršnog odbora Teniskog kluba ”Tenis Pro 1996” Haris Kafedžić rekao je da je ovogodišnji turnir najbolji do sada, te da je veoma sretan jer je u jakoj konkurenciji slavio mladi talenat iz BiH.

– Ovo je najbolji turnir koji smo mi do sada organizovali, a na koji se prijavilo više od 170 mladih igrača. Veoma sam zadovoljan jer je pobjednik Luka Đurđević iz Bosne i Hercegovine. On je mladi i talentovani teniser kojem predviđamo dobru sportsku karijeru. Imali smo veliki broj takmičara, tenis je bio odličan – rekao je Kafedžić.

Zaželio je sreću Damiru Džumhuru koji večeras igra finale ATP turnira u Winston – Salemu.

– Damir je karijeru počeo upravo na našem turniru. Ja mu želim večeras da pobijedi, a onda da nastavi s odličnim igrama i na US Openu – naglasio je Kafedžić.

Ideja o ovom turniru nastala je u saradnji sa španskim Kraljevskim klubom iz Barcelone “RTC Barcelona 1899”, klubom sa stogodišnjom tradicijom i svjetski poznatim igračima od kojih je najpoznatiji Rafael Nadal.

I ove godine počasni gost turnira bio je predsjednik španskog kluba Juan Maria Tintore, koji je u izjavi za medije naglasio da je veoma zadovoljan organizacijom i tenisom koji su u proteklim danima gledaoci na terenima u Sarajevu mogli vidjeti.

Ove godine interes za ovaj renomirani evropski turnir prevazišao je sva očekivanja. Prijavilo se 175 takmičarki i takmičara iz 24 države, a prijavili su se i teniseri iz SAD-a.

Na turniru su neka nastupala neka od proslavljenih teniskih imena, poput Marina Čilića, trenutno 6. tenisera na ATP listi, Damira Džumhura, Mirze Bašića, Ivana Dodiga, Aldina Šetkića, Mervane Jugić – Salkić, Dee Herdželaš i drugih.