Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda nemoćna protiv odličnih “Plemića”

sloboda zrinjski

Veliki derbi 5. kola Premijer lige BiH između Slobode i Zrinjskog donio je pobjedu popularnih Plemića 0:2 (0:1).

Izabranici Vlade Jagodića vrlo motivisano ušli su u ovaj susret, no iako su igrali agresivno i srčano, teško su dolazili do prilika da ugroze gol nekadašnjeg klupskog kolege Pirića. Ono što vrijedi izdvojiti je sporna situacija iz polovine prvog poluvremena kada je Krpić u duelu sa jednim protivničkim igračem oboren u šesnaestercu. Sudija Jakupović nije reagovao.

U 27. minuti Miloš Filipović je zaledio Tušanj. Sa dvadesetak metara sjajno je izveo slobodnjak, a golman Slobode Muminović ostao je ukopan u mjestu. Samo je pogledom ispratio let lopte u svoju mrežu. Do kraja prvih 45 minuta upisali smo još jednu sumnjivu situaciju u kojoj je jedan od igrača Zrinjskog igrao rukom u svom šesnaestercu, no Jakupović je samo odmahnuo rukom. Pred odlazak na predah Jović je bio u sjajnoj prilici da postigne drugi gol za Plemiće, ali je šutirao visoko preko gola.

U drugom poluvremenu fudbalere je dočekao žestok pljusak, a već u 50. minuti Jović ozbiljno prijeti ka golu Muminovića no njegov udarac ide kraj desne stative. Ćulum je udarcem glavom bio blizu poravnanja, ali Pirić pokazuje klasu. Plemići su u 59. minuti riješili pitanje pobjednika. Ponovo je glavni akter bio Filipović koji iskosa sa desne strane matira Muminovića za 0:2. Do kraja susreta Sloboda ništa nije uspjela napraviti osim udarca Salkića u 71. minuti, no lopta je proletjela tik iznad prečke.


FK Sloboda – HŠK Zrinjski 0:2 [Golovi] by watch-it-now