Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon tragedije kod Lukavca: Vozač kamiona po svemu sudeći nije kriv

sodalive

Dvadesetogodišnji vozač alfa romea D.Š. i njegova pedesetsedmogodišnja majka V.Š., oboje iz Zenice, poginuli su u petak u sudaru tog vozila i kamiona, na magistralnom puta Lukavac – Gračanica.

Prema podacima iz policije, ta stravična nesreća, čiji se uzrok utvrđuje, dogodila se u 10.30 kod lukavačkog mjesta Gnojnica.

Kobnih momenata mladić je bio za volanom alfe, a njegova majka sjedjela je na mjestu suvozača i odjednom su, iz zasad nepoznatih razloga, podletjeli pod kamion, a čiji je vozač V.K. prošao bez povreda.

Na mjestu događaja zabilježene su potresne scene – alfa romeo smrskan je do neprepoznatljivosti, što upućuje da je riječ o jakom udaru.

Nedaleko od tog vozila, na asfaltu, bila su tijela majke i sina, pokrivena čaršavima.

“Po svemu sudeći, krivice vozača kamiona nema, odnosno, alfa je prešla u suprotnu traku i podletjela pod kamion. Ipak, da li je tako došlo do nezgode, tek će biti utvrđeno”, rekao je izvor banjalučkih “Nezavisnih novina“, blizak tuzlanskoj policiji.

Kako dodaje, sigurno je da će u narednim danima biti preduzet niz istražnih mjera.

“Uz ostalo, najvjerovatnije će biti naređena obdukcija tijela smrtno stradalih, ali i vještačenje vozila. To su najpouzdaniji načini da se utvrdi šta se zapravo desilo”, pojasnio je.

Brojni očevici nesreće još su u šoku jer su, kako kažu, svjedočili nezapamćenoj saobraćajnoj nesreći.

Neki od njih tvrde da je tragediji kumovala velika brzina.
Zbog ove teške nesreće, magistralni put na kojem se dogodila bio je satima zatvoren, te je formirana kolona automobila duga čak 20 kilometara. Vozila su preusmjeravana na alternativne pravce.

Iz policije detalje nisu mogli saopštiti.

“Poginuli su dvadesetogodišnji vozač automobila i pedesetsedmogodišnja žena, koja je bila saputnica u vozilu”, rekao je kratko Izudin Šarić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.