Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slišković: Široki je napredovao, neće biti lako

baka sliskovic3333

Hercegovački derbiji Zrinjskog i Širokog Brijega posebno su zanimljivi fudbalskim zaljubljenicima u ovom dijelu zemlje. Sutrašnji koji će se odigrati Pod Bijelim brijegom posebno je zanimljiv jer se sastaju aktualni prvak i osvajač Kupa BiH, te timovi koji su na pravi način otvorili novu sezonu u Premijer ligi, nakon evropskih mečeva koje su sami ocijenili uspješnim. Blaž Slišković priželjkuje dobru igru i još jednu pobjedu Zrinjskog.

– Dolazi nam Široki Brijeg, ekipa u kojoj se vidi određeni napredak kvalitete, posebno brzine igre i jednostavnost, a to su pokazali u Aberdeenu, gdje je 60 minuta u revanšu pokazalo da je Široki čvrsta i kvaitetna ekipa, tako da očekujemo derbi sa saznanjem da nas čeka teška utakmica, izjavio je Slišković.

U timu neće biti Nemanje Bilbije s kojim Baka ne želi rizikovati. On je posljednjih dana trenirao odvojeno od tima zbog bolova u predjelu butnog mišića. S druge strane u kombinaciji za meč će u odnosu na utakmcu na Koševu biti Nermin Jamak, Pero Stojkić, Neven Laštro i Haris Handžić.