Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija policije u TK: Uhapšeno 12 dilera droge, među kojima i tri žene (FOTO)

fena_muptk_hapsenja

Dvanaest osoba, među kojima i tri žene, uhapšeno je jučer u akciji službenika Sektora kriminalističke policije MUP TK-a – Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga zbog sumnje da su u proteklom periodu na području grada Tuzla počinili više krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i krivičnog djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Prema saopćenju MUP-a TK, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK i postupajući po naredbama Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretrese na 13 lokacija na području grada Tuzla, kojom prilikom su slobode lišeni G.U. (34), M.A. (31), H.F. (31), M.A. (29), I.S. (28), G.O. (29), K.K. (26), T.S. (21), H.D. (31), A.M. (30), M.P. (55) i T.A. (50), svi iz Tuzle.

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađena je određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis“, što će biti predmet vještačenja, te oružje, minsko-eksplozivne naprave, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji ukazuju na izvršenje krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade, navedene osobe će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu TK.