Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fudbaleri Sarajeva pred revanš sa Zarijom: Nemamo šta kalkulisati, moramo napasti

sarajevo trening janjos
Foto: I. Kralj

Fudbalere Sarajeva u četvrtak očekuje uzvratni meč prvog pretkola Evropske lige protiv moldavske Zarije Balti na Koševu.

Sarajevo je prošle sedmice poraženo u Moldaviji rezultatom 2:1, a gol u gostima timu Mehmeda Janjoša daje optimizam da pred svojim navijačima mogu ostvariti plasman u narednu rundu takmičenja.

U taboru ‘bordo’ tima vlada dobra atmosfera a tim se vrijedno sprema za taj susret u Trening centru na Butmiru.

Defanzivac Sarajeva Saša Novaković uoči treninga je kazao da njegov tim nema šta kalkulisati na Koševu i da moraju Zariju napasti, budući da imaju negativan rezultat iz prvog meča.

– Analizirali smo naše greške, pogotovo iz prvog poluvremena koje je bilo katastrofalno i to nas je koštalo negativnog rezultata. Sada se pripremamo, danas ćemo napraviti taktički trening i dogovoriti kako ćemo ih napasti – izjavio je Novaković.

Strijelac gola u Moldaviji, Marko Mihojević je istaknuo da poštuje Zariju ali smatra da je njegova ekipa pokazala više na gostovanju.

– Postigao sam bitan pogodak, koji mi je jako drag. Ne mislim da je važno ko postiže golove koliko je važno da ostvarujemo dobre rezultate. Očekujemo dobar rezultat i svakako prolaz dalje – poručio je Mihojević.

Dodao je da je ekipi potrebna pomoć publike te da Sarajevo može do pobjede.

– Dat ćemo svoj maksimum i nadam se da ćemo ostvariti željeni trijumf. Trebamo ponoviti igru iz drugog poluvremena sa gostovanja, možemo ponoviti angažovaniji i čvršći pristup – rekao je Mihojević.

Prvotimac Anel Hebibović je istaknuo da će pogodak u gostima možda biti presudan za prolaz dalje.

– Najbitnije je da nema povrijeđenih. Zarija je dobra i spremna ekipa – zaključio je Hebibović.

Utakmica između Sarajeva i Zarije igra se u četvrtak od 20.00 sati.