Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznat identitet ubijenog u Mostaru: To je naš otac! On je tu živio

mostar
Foto: Dnevni list

“To je naš otac! On je tu živio”. Rekli su to mlađi dječaci romske nacionalnosti okupljenim građanima koji su nijemo promatrali kako sa zgarišta ‘Slavonije DI’ službenici hitne službe iznose leš izgorjelog čovjeka, tragično stradalog u nedjeljnom velikom požar, piše Dnevni list.

Navodno, stradali je napuštene prostorije “Slavonije DI” koristio kao prenoćište, a prema riječima njegove djece, s njim je u tim prostorijama boravila još jedna osoba za koju se jučer nije znalo gdje se nalazi kao ni je li u trenutku požara i ona bila u prostorijama “Slavonije DI”.

Policija za javnost nije potvrdila identitet stradale osobe. Navodno, prema onome što su na licu mjesta rekli dječaci, njihov otac se zove Ismail.

Kako se neslužbeno saznaje, u nedjelju oko 23 sata policija dobila prijavu o nestanku dvije muške osobe romske nacionalnosti. Nestanak je prijavila ženska osoba koja je tvrdila da su nestali njezin suprug i sin, koji su otišli tražiti sekundarne sirovine u blizini “Slavonije DI”. Policija je stoga u nedjelju kasno navečer ponovno došla na mjesto požara, zajedno s vatrogascima, a u ponedjeljak ujutro pronađeno je tijelo jedne osobe.

U poslovnom objektu “Slavonija DI” u mostarskom naselju Rudnik prije rata je bio smješten salon namještaja, a posljednjih najmanje 15-ak godina je napušten i nalazio se u devastiranom stanju. Građani koji žive u blizini ovog objekta su uvjereni da je uzrok požara prouzročen ljudskom rukom, a posebno primjetno je bilo ogorčenje na neodržavanje okoline ovog objekta.

Iz MUP-a HNK su ranije potvrdili da su uhapsili osobu V.T. koji se dovodi u vezu sa ubistvom muške osobe čije je ugljenisano tijelo pronađeno na zgarištu objekta “Slavonija Di” u Mostaru.

Prema nezvaničnim informacijama, Valter T. je nakon ubistva koje je izvršio vaternim oružjem, zapalio objekat u kojem je ostavio leš.

Sumnja se da je muškarac ustrijeljen s dva metka.

Detalji zločina u Mostaru: Počinio ubistvo, pa zapalio poslovni objekat