Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Warriorsi konačno pali u play-offu, Cleveland se spasio “metle”

james

Golden State je konačno pao u ovosezonskom play-offu NBA lige, poslije fenomenalnog niza 15-0. Cleveland je odigrao šampionski, na svom terenu pobijedio sa 137:116 i nastavio odbranu trona NBA lige.

U meču punom rekorda, individualnih i timskih, Cavaliersi su smanjili vodstvo Warriorsa na 3-1. Blistao je Kyrie Irving, koji je postigao 40 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije. Pratio ga je LeBron James, s novim triple-doublom u historiji finala play-offa, rekordnim devetim – 31 poen, 10 skokova i 11 asistencija.

“Kralju” sada u leđa gledaju svi, pa i slavni Magic Johnson (8). Ubjedljivom trijumfu Clevelanda doprinio je i Kevin Love s 23 poena i odličnim šutem za tri poena – 6/8. Domaćini su ukupno ubacili 24 trojke. Naravno, rekord.

Među “ratnicima” istakao se Kevin Durant s 35 poena.  Timovi su sa 154 koša oborili i rekord po broju ukupno ubačenih poena u prvom poluvremenu jedne playoff utakmice (150) koji su od 1983. godine držali San Antonio i Denver.

“Konjanici” su krenuli snažno, brzo poveli 11:5. Kako je meč odmicao, prednost su uvećavali, da pi polovinom prve deonice vodili sa 15 razlike. Voriorsi su se vratili na -7, ali je raspucani Cleveland završio četvrtinu sa 49 ubačenih poena.