Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarac: Naš zahtjev za smjenu Vijeća ministara BiH opravdan

stasa kosarac parlament bih
Staša Košarac

Predsjedavajući Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac kazao je danas novinarima da činjenica da su neki od članova vladajuće koalicije na nivou institucija BiH kritikovali ukupno stanje u Vijeću ministara BiH te relaciju Vijeća i prlamenta, potvrđuje opravdanost zahtjeva Kluba poslanika SNSD-a za smjenu Vijeća ministara.

Košarac smatra da je rad Vijeća ministara neefikasan te je naveo da je tokom posljednjih 6-7 mjeseci, na temelju relacije Vijeće ministara i Predstavničkog doma PSBiH, na prijedog Vijeća usvojeno samo nekoliko zakona.

– Neki kažu dva, neki pet, to dovoljno govori o tome da oni koji vrše vlast ni sami ne znaju koliko je zakona usvojeno – istakao je.

Nakon što je predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović nije udovoljio zahtjevu Kluba poslanika SNSD-a za pauzom, oni su napustili današnju sjednicu ovog doma, a Košarac je istakao da se takvo nešto desilo prvi put u historiji Predstavničkog doma.

Smatra da je takva odluka Džaferovića rezultat upornog stava Kluba poslanika SNSD-a da Džaferović ne može predsjedavati Predstavničkim domom.

– To mnogo više govori o samoj atmosferi u Predstavničkom domu, s obzirom na činjenicu da je dnevni red potpuno isprazan – kazao je Košarac.