Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Mini šampioni” 3. juna u Sarajevu

unicredit press

Na dan velikog finala najprestižnijeg evropskog klupskog nogometnog takmičenja UEFA Lige prvaka, UniCredit Bank i Otvorene zabavne škole fudbala (CCPA-OFFS) već sedmu godinu zaredom organiziraju veliki nogometni događaj za djecu – “Mini šampioni”.

Manifestacija se svake godine održava u drugom gradu u Bosni i Hercegovini, a domaćin ovogodišnjeg događaja će biti Sarajevo, gdje će se 3. juna od 10.00 do 15.00 na Vilsonovom šetalištu okupiti više od 550 dječaka i djevojčica uzrasta od 7 do 12 godina iz cijele BiH.

Ovaj veliki sportski događaj za djecu organizira se pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku UniCredit Bank, kompanije Mastercard, Adidas i Sport Vision, te Sony i Stanić Trade.

Podršku u organizaciji pružili su i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, te Općina Novo Sarajevo.

“Mini šampioni” će se odvijati na 21 stanici “Fun footballa”, postavljenoj na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Sa djecom će raditi oko 100 trenera i asistenata. Na svakoj stanici, radit će se različite nogometne igre, a djeca će, nakon završene igre na jednoj, prelaziti na drugu stanicu. Sva djeca će imati majice u bojama finalista Lige prvaka i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair play-a i međusobnog poštivanja.

Osim igranja nogometa, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu kroz tri baby zone, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene nogometu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju.

Više od 550 dječaka i djevojčica iz Sarajeva, Hadžića, Pala, Trnova, Istočnog Sarajeva, Kalesije, Lukavca, Orašja, Maglaja i Zenice bit će podijeljeni u timove Juventusa i Real Madrida, ovogodišnjih finalista Lige prvaka, gdje će uz zabavu, igru i druženje osjetiti djelić atmosfere velikog finala.

Prvi “Mini šampioni” održani su u Sarajevu 2011. godine, a nakon toga domaćini manifestacije bili su Mostar, Banja Luka, Tuzla, Zenica i Bihać, prošle godine.