Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi poraz sportskog menadžmenta slavnog Manchester Uniteda

MichaelKeane

Prije pet godina legendarni sir Alex Ferguson za 800 hiljada funti prodao je Juventusu tada 19-godišnjeg Paula Pogbu.

“Užasno me razočarao. Nije pokazao nikakvo poštovanje prema Unitedu”, rekao je tada Ferguson, što je značilo da za Francuza više nema mjesta na Old Traffordu.

Stara dama pratila je razvoj situacije i kako se pokazalo, kupovinom nestašnog Pogbe napravila je posao stoljeća.

Tim iz Torina Pogbu je prošlo ljeto vratio u Manchester, a zauzvrat su dobili 89 miliona funti (oko 105 miliona eura), čime je taj transfer postao najveći u istoriji nogometa.

U Unitedu su skupo platili grešku i taj transfer smatra se najvećim poslovnim porazom u istoriji kluba sa Old Trafforda. Navijači su vjerovali da se slična stvar ne može ponoviti, ali prema pisanju engleskih medija, izgleda da se ista stvar ponavlja.

United je navodno već dogovorio transfer centralnog defanzivca Burnleya Michaela Keanea za 25 miliona funti (oko 30 miliona eura). To bi bila još samo jedna vijest o brojnim transferima nogometaša, ali riječ je o tome da je Keane prije samo dvije godine praktično otjeran s Old Trafforda i prodat za svega dva miliona funti.

Keane je dijete Uniteda. Na Old Traffordu je počeo karijeru, a za prvu ekipu nastupio je tek jednom. Karijeru su mu obilježile posudbe. Bio je najprije u Leicesteru, pa Derbyju, zatim Blackburnu, da bi se 2014. skrasio u Burnleyu.

Kako Louis van Gaal na njega nije računao, United ga je prodao Burnleyu za dva miliona funti. U međuvremenu Keane je postao engleski reprezentativac, a Jose Mourinho, kojem očajnički treba vrhunski stoper, spreman je za njegove usluge iskeširati čak 25 miliona funti.

Također, kako piše Daily Mail, povratak Keane vrlo vjerovatno znači razlaz Uniteda i Chrisa Smallinga. Smalling već duže vrijeme nije u najboljim odnosima s Mourinhom i njegova prodaja, kako bi se otvorio prostor za Keanea, sasvim je logičan rasplet.

Keane želi i Liverpool, ali 24-godišnjak je puno bliže klubu za koji navija od malih nogu.