Uzimanje ovog začina smanjuje naslage oko trbuha
Preliminarno istraživanje, koje je dokazalo sve dobrobiti cimeta, je predstavljeno početkom maja 2017. na konferenciji Američkog udruženja za srčane bolesti.
Naučnici su 12 sedmica štakorima davali dodatke u prehrani na bazi cimeta istovremeno ih hraneći visokokaloričnom hranom. Testovi provedeni na štakorima prije i nakon završetka eksperimenta su pokazali da su štakori nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa i protuupalnih molekula u tijelu nego prije.
Također, smanjila im se ukupna kilaža bez obzira što su jeli masnu i tešku hranu.
Cimet je dokazao da ima puno zdravstvenih koristi. Uz gore nabrojene koristi, tu se ubraja i smirenje probave i poboljšanje rada mozga, konkretnije brže razumijevanje nove građe, piše Daily Mail.
Prema istraživanju provedenom u Medicinskom centru Sveučilišta Rush u Chicagu 2015. godine cimet je dokazano povećao proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija. U istraživanju piše da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mljevenog cimeta u kafu ili na zobene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.
Začin cimet se pravi od kore drveta cimeta, a pun je antioksidansima, pomaže kod smanjivanja razina šećera u krvi i može spriječiti razne upale.
U istraživanju provedenom 2010. godine U Centru za Primijenjene zdravstvene znanosti je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanta da smanji šanse za dobivanje prekomjerene težine za čak 23 posto.