Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spasioci izvukli ženu iz provalije duboke 30 metara

potraga

Spasilački tim Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Splita sinoć je iz provalije duboke 30 metara na južnim padinama Marjana izvukao 47-godišnju ženu koja je s teškim i po život opasnim povredama prevezena u splitski Klinički bolnički centar.

Spasiocima je trebalo nešto manje od sat vremena da izvuku nesretnu ženu, koja je stradala nešto prije 19 sati kada je prilikom šetnje propala u provaliju i pala na teško dostupnu plažu.

Splitski su vatrogasci dojavu dobili oko 19 sati nakon čega je njihov posebno obučeni Spasilački tim sastavljen od sedam ljudi s dva vozila krenuo u spašavanje.

– Kada smo došli na teren kod unesrećene žene su već bili uposlenici Hitne medicinske pomoći koji su joj davali infuziju, oslobodili joj dišne puteve i pružili svu potrebnu pomoć. Nakon toga je naš Spasilački tim preko padine i strmine izvukao unesrećenu. Radilo se o zaista zahtjevnom, opasnom i nezgodnom terenu. Padina je jako strma, a nesretna je žena pala na greben uz obalu, izjavio je za voditelj akcije spašavanja Zvonko Pućo.