Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izmjene Zakona o akcizama pred poslanicima 10. maja

predstavnicki dom psbih999

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, u prvom čitanju (principi), a kojim se predviđa uvođenje dodatne takse od 0,15 KM po litri goriva naći će se na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja je zakazana za 10. maj, javlja Anadolu Agency (AA).

Na posljednjoj sjednici odlučeno je da će se izmjene i dopune Zakona o akcizama razmatrati po skraćenom postupku, što znači da će se do sjednice 10. maja o principima na kojima zakon počiva izjasniti ustavnopravna i nadležna Komisija za budžet i finansije od čijih pozitivnih mišljenja ovisi samo usvajanje zakonskih rješenja u prvom čitanju.

Na dnevnom redu iste sjednice je i prijedlog o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, predlagača Vijeća ministara BiH, (prvo čitanje), skraćeni postupak, kao i prijedlog o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, predlagača Vijeća ministara BiH, (prvo čitanje), skraćeni postupak.

Među setom ovih zakonskih rješenja je i prijedlog zаkоnа о оsigurаnju dеpоzitа u bаnkаmа Bоsnе i Hеrcеgоvinе, predlagača Vijeća ministara BiH, (prvo čitanje), skraćeni postupak.