Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla dobila jednu od najmodernijih autobuskih stanica u BiH (FOTO)

autobuska stanica tuzla11212

Tuzla je danas dobila moderno opremljenu autobusku stanicu.

Rekonstruisan je vanjski, ali i unutrašnji dio autobuske stanice. Izmijenjene su elektro i mašinske instalacije, kao i klimatizacija.

”Uložili smo i značajna sredstva u opremu stanice, radi se o rampama, radi se o gate-ovima, o video opremi, odnosno video nadzoru, vatro dojavama”, rekao je Nedžad Siočić, generalni direktor Trans Turista dd Tuzla.

Kroz tuzlansku autobusku stanicu godišnje prođe oko pola miliona putnika. U ljetnom periodu, dnevno zna proći kroz ovu stanicu više od dvije hiljade, od kojih je dobar dio njih u grad došao turistički.

”Vlada TK će podržati svaki vid napretka u bilo kojoj sferi, a naročito ovdje kada je turizam u pitanju, s tim da imamo povećanje turista, a i otvorila se pozitivna priča o turističkim kapacitetima TK”, ističe Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Ovom rekonstrukcijom bit će ostvarene i finansijske uštede na grijanju i električnoj energiji, a kao jedan vid napajanja koristi se sunčeva svjetlost. Putnicima i osoblju na raspolaganju su novi sadržaji i usluge.

Kompanija Trans Turist dd Tuzla koja upravlja ovom stanicom posluje 70 godina. Danas je to privatno preduzeće sa većinskim dioničarem iz Njemačke, te malim dioničarima koje čine sadašnji i bivši zaposlenici.

”Ova stanica pokazuje da je kapital ostao ovdje, da on ne napušta ove terene i da ovi zaposlenici koji danas rade imaju perspektivu u ovom društvu”, navodi Rado Pejić, predsjednik Nadzornog odbora Trans Turista dd Tuzla.

Sredstva za rekonstrukciju, Trans Turist je osigurao putem kreditiranja i uz podršku granta Evropske banke za obnovu i razvoj.