Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbijanac dao novac rođaku da mu ubije kćerku

policija austrija

Srbijanac (43), kojem nije objavljen identitet, pokušao je u nedjelju, na uskršnjem slavlju u Beču, da zadavi svoju rođaku po naredbi njenog oca.

Kako pišu austrijski mediji, ovaj muškarac napao je svoju rođaku, također srbijanskog porijekla, staru 38 godina, ali je ona ipak uspjela da ga savlada, udarivši ga vazom u glavu!

Nakon toga pozvala je policiju i Hitnu pomoć. Srbin je nakon obaranja odveden u Urgentni centar sa teškim povredama glave u prisustvu policije, ali van životne opasnosti.

Drama se dogodila u ženinom stanu u bečkom okrugu Birgitenau. Prema informacijama, sa kojima policija zasad raspolaže, muškarac je prošlog četvrtka stigao u Beč, u posjetu rođacima. Pretvarao se da je došao da sa najbližima proslavi najveći hrišćanski praznik Uskrs, posebnu pažnju poklanjajući rođaki, koju je namjeravao da ubije. Ona mu je, čak, dopustila da prespava kod nje.

VEZANI TEKST Iz Rusije stigao odogovor o Povelji Kulina bana

Na Uskrs se, međutim, situacija dramatično promijenila. Negdje oko 17 sati, muškarac je otkrio svoje prave namjere i napao ženu. U hrvanju koje je uslijedilo, Srbin je umalo uspio u svom zločinačkom naumu, ali je u posljednjem trenutku onemogućen u tome. Žena je, naime, dohvatila vazu sa stola kraj kog ju je davio, i njome tresnula napadača, koji se onesvijestio.

Portparolka lokalnog tužilaštva Nina Busek rekla je novinskoj agenciji APA da se zasad razmatra da li će ingerenciju nad slučajem imati gradski ili Regionalni krivični sud. Ta odluka bit će donijeta do kraja nedjelje.

– Već smo zahtijevali pritvor za osumnjičenog – rekla je Busek agenciji.

VEZANI TEKST Stravična nesreća u BiH: Iza Đorđa ostalo dvoje djece

Iz svjedočenja osumnjičenog i žrtve došlo se do saznanja da je monstruozni zločin zapravo “naručio” žrtvin otac, s kojim je kćerka bila u lošim odnosima.

Otac je, navodno, napravio ugovor s rođakom i platio mu za ubistvo koje srećom nije bilo uspješno.

Ipak, konkretni motiv pokušaja ubistva je zasad nepoznat. Bečka kriminalistička policija i dalje radi na rasvjetljavanju svih detalja bizarnog zločina.