Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velike gužve na granicama, na prelazu Bregana sedam kolona čeka duže od sva sata

Granica guzva

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza, a na prelazima Orašje i Šamac na izlazu iz BiH čeka se do sat i po, javio je BiHAMK.

Na prelazima Izačić i Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se od pola do sat vremena.

Na prelazima Brod i Gradiška na izlazu iz BiH zadržavanja su do 20 minuta, a na ulazu u Hrvatsku čeka više od pola sata.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do pola sata.

Na graničnom prelazu Bregana, između Hrvatske i Slovenije, vozila čekaju na prelazak duže od dva sata, za automobile je otvoreno sedam kolona, a za autobuse dvije.

Na ulaz u Hrvatsku, na graničnom prelazu Bregana-Obrežje i Macelj-Gruškovje čeka se oko dva časa, a na prelazima u Istri oko pola sata, javljaju hrvatski mediji.

Na graničnim prelazima Rupa i Pasjak, u Primorsko-goranskoj županiji, na izlaz iz Hrvatske prema Sloveniji čeka se oko sat vremena, a na oba prelaza za izlaz iz Hrvatske otvorene su po tri izlazne trake.

Zastoj je i na dva granična prelaza iz Slovenije u Austriju, zbog čega se prema informaciji nadležnih, pred tunelom Karavanke na slovenačkoj strani stvorila kolona vozila duga jedan kilometar, a pred prelazom Šentilj-Spielfeld pola kilometra.

Na graničnom prelazu Sremska Rača između Srbije i BiH čeka se od 30 do 40 minuta na prelazak kranice, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije /AMSS/.

Iz AMSS navode da na ostalim graničnim prelazima Srbije sa BiH nema dužih zadržavanja, dok se na prelazima sa Crnom Gorom čeka jedino na prelazu “Špiljani”, gdje su zadržavanja u oba smjera od 50 do 60 minuta.

Na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom, na izlazu iz Srbije putnička vozila čekaju dva sata, a na prelazima Horgoš dva, Bački Vinogradi i Đala oko jedan sat, prenose beogradski mediji.

Na granici Srbije sa Hrvatskom zadržavanja ima samo na teretnim terminalima, i to na prelazu Batrovci čak četiri sata, a prelazu Šid oko tri sata, dodaje se u saopštenju.