Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnici iz RS-a imaju nove zahtjeve: Odgađa se sjednica Doma naroda BiH

BiH

Dom naroda PSBiH

Sjednica Doma naroda PSBiH koja je najavljena za ponedjeljak, neće biti održana. Sjednice neće biti jer su predsjedavajući Kluba srpskog naroda Sredoje Nović (SNSD), njegov zamjenik Dragutin Rodić (DNS) i delegat Nebojša Radmanović (SNSD) obavijestili Kolegij da se na zasjedanju neće pojaviti.

Nović, Radmanović i Rodić su za banjalučke medije izjavili da se osim problema uzrokovanih predajom zahtjeva za reviziju, trebaju riješiti i pitanja tužilaštava i sudija, odnosno, kako su naveli, prisustva stranaca u Ustavnom sudu BiH.

– Kolega Radmanović me samo obavijestio da je odgodio sjednicu Komisije za vanjsku trgovinu i carine kojom on predsjedava, a koja se trebala održati prije sjednice Doma. Spomenuo je mogućnost i da se njih trojica neće pojaviti – kazao je za “Oslobođenje” delegat Kluba Bošnjaka Sead Kadić, dodavši kako će on doći u Sarajevo.

Član Kolegija Doma Ognjen Tadić ističe kako ga je pomenuti trojac telefonskim putem obavijestio kako sutra neće doći na zasjedanje, ali i dodaje da mu razlog takvog poteza nije poznat.