Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obilne kiše stvaraju probleme: Saobraćaj otežan zbog izlijevanja vode na kolovoz

BiH

vodazenica4

Zbog izlijevanja vode na kolovoz otežano se saobraća na dionicama magistralnih puteva: Špionica-Ormanica, Ormanica-Gradačac, Gradačac-Bosanski Šamac i Klašnice-Prnjavor.

I na ostalim putnim pravcima jutros se saobraća sporije, po pretežno mokrom kolovozu.

Ugaženog snijega ima u višim planinskim predjelima zapadne i sjeverozapadne Bosne. Izdvajaju se putni pravci: Livno-Glamoč-Mlinište, Bugojno-Kupres, Kupres-Šujica, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara jak vjetar koji mjestimično pravi sniježne nanose.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-4 Zvornik – Tuzla u mjestu Caparde, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja potpuno obustavljen.

Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima koji vode preko planinskih prijevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

Na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta saobraća se sporije, u oba smjera jednom trakom.

Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.