Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spahić: Liga 6 je sigurna, idemo na bolji plasman

fena_amir_spahic_sloboda

Pobjeda protiv Metalleghea, ali i remi Širokog i Radnika, omogućili su tuzlanskoj Slobodi da gotovo s “obje noge“ zakorači u Ligu 6.

Tuzlacima treba još bod iz dva susreta da i teoretski osiguraju Ligu za prvaka. Današnja pobjeda protiv borbenih Jajčana izvojevana je poslije dosta muke.

– Prate nas pehovi, ali se borimo. Nastupili smo bez šestorice igrača prve postave. Na klupi smo među 18 prijavljenih igrača imali čak 11 mlađih od 20 godina, tako da su tri boda veliki rezultat za nas – izjavio je za Fenu Amir Spahić, prvi pomoćnik trenera Vlade Jagodića.

Kaže da je Sloboda dobro ušla u utakmicu, ali da je gol Antonija Vidovića u 13. minuti poljuljao samopouzdanje domaćih igrača.

– Znali smo da će gosti igrati zatvorenije, na osvajanje boda, što se potvrdilo. Asim Zec nas je u 43. minuti vratio u život, a mada se u nastavku nije igralo lijepo za oko, najvažnije je da smo pobijedili. Iako mu je jučer sahranjen otac, Samir Efendić je odigrao desetak minuta i nakon njegovog centaršuta Mirza Kovač je skrivio “penal“, a Ismar Tandir nam je donio pobjedu – zaključio je Spahić.

U Slobodi se lakše diše, igrači su dobili odmor do ponedjeljka, kada će početi pripreme za Radnik i što bolju poziciju uoči Lige 6.