Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gratz: Navodi o radikalnom poboljšanju poslovnog ambijenta su iluzija

Dennis Gratz

Povodom otvorenog pisma koje je Udruženje poslodavaca FBiH uputilo liderima vodećih stranaka u Federalnom parlamentu oglasio se Dennis Gratz, zastupnik Naše stranke, koji tvrdi da je ovo pismo “neupitan dokaz da su navodi premijera Fadila Novalića i Vlade FBiH o radikalnom poboljšanju poslovnog ambijenta, koje je tobože dovelo do 30 hiljada novih radnih mjesta – puka iluzija”.

-Poslodavci su jasno i glasno kazali da je nizom odluka zapravo pogoršan poslovni ambijent što je dovelo do gašenja hiljada radnih mjesta. Riječ je o odlukama i zakonima, na čiju štetnost je i Naša stranka ukazivala u Federalnom parlamentu, navodi Gratz u priopćenju za javnost.

On je pozvao Vladu i parlamentarnu većinu da, umjesto, kako navodi, statističkih iluzija, promjene pristup u vezi sa Zakonom o porezu na dohodak i Zakonom o doprinosima koji uskoro dolaze na red.

-Ovim putem najavljujem da će Naša stranka i povodom ovih navoda imati aktivno i konstruktivno učešće u promjenama privrednog zakonodavstva. Postoje pojedinci koji razdvajaju interes države, s jedne, interes radnika, s druge, i interes poslodavaca s treće. Moje mišljenje je da i država i radnici i poslodavci imaju zajednički interes, a to je stvaranje radnih mjesta što će donijeti radnicima posao, poslodavcima širenje proizvodnje, a državi veću poresku bazu. Uvjeren sam da svi zajedno to možemo, da možemo vratiti perspektivu i vjeru u opći interes i zaustavljati trend iseljavanja stanovništva“, zaključio je Gratz, navodi se u priopćenju za javnost Naše stranke.