Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdića u Beogradu dočekao Vučić uz najviše državne počasti (FOTO)

BiH

zvizdic u posjeti beogradu (7)

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić započeo je danas posetu Beogradu, tokom koje se sastao sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem, javlja Anadolu Agency.

Zvizdića je ispred Palate Srbija dočekao Vučić uz najviše državne počasti, a potom je započeo sastanak dvojice šefova državnih vlada.

Denis Zvizdić je, uoči posjete rekao da očekuje da posjeta doprinese relaksiranju odnosa dvije zemlje, jer radikalna retorika, dizanje tenzija i stvaranje blokada ne idu u korist ni BiH ni Srbiji, a ni regionu.

On je naveo i da će sa Vučićem razgovarati o zajedničkim infrastrukturnim projektima, ekonomskim temama, ali i aktuelnim političkim pitanjima.

Osim Zvizdića, u Beograd su doputovali i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko.

Delegacija BiH je jučer doputovala u Srbiju, gdje ih je na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a premijer Vučić organizovao je večeru za njih.