Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Procurile fotografije obnaženog profesora škole u Doboju (FOTO)

skola2

Službenici Centra javne bezbjednosti Doboj, uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva, preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju informacija iz medija da je profesor Saobraćajne i Elektro škole iz ovog grada slao svoje obnažene fotografije, rečeno je Srni u dobojskoj policiji.

Iz policije navode da nisu primili prijavu o navedenom događaju i da postupaju na osnovu objavljenih informacija u medijima.

Kako javljaju Nezavisne novine, profesor, koji je na spornim fotografijama kao od majke rođen, navodi da je riječ o njegovoj grešci, koju priznaje.

“Jesam ja na fotografiji. Dopisivao sam se sa jednom ženskom osobom, koja mi se ličnom kartom predstavila da je punoljetna i da je rođena 1988. godine. Ona nije iz naše škole”, rekao je ovaj profesor.

Kaže da je ispao naivan, da je šteta načinjena, ali i dodaje da ne zna da li su sporne fotografije vidjeli učenici škole u kojoj predaje.

“Kajem se! Dao sam izjavu u školi, otvoreno. Što ste me vi pitali, pitao me i direktor, koji će vidjeti šta i kako dalje. Ja ne znam šta će biti dalje”, rekao je profesor.

Spasoje Vasiljević, direktor škole, napominje da njegova saznanja govore o tome da ove fotografije profesor nije slao učenici, kao ni maloljetnoj osobi.

“Kao direktor, nakon što sam upoznat s ovim slučajem, obavio sam razgovor sa profesorom i uzeo izjavu od njega. Naime, on je izjavio da je uspostavljanjem komunikacije, a nakon nekoliko prepiski i dobijenih fotografija tražio od te osobe i dobio kopiju lične karte. Navedena osoba na ličnoj karti je 1988. godište i ime je poznato. Nakon toga on je toj osobi poslao sporne fotografije”, naveo je Vasiljević.

Vasiljević napominje da je spomenuti profesor primjeran radnik i do sada nije imao nikakvih problema s njim, pa ni ove prirode.

“Kao direktoru strašno mi je žao zbog ovih fotografija. Smatram da se svi prosvjetni radnici i u privatnom eksponiranju moraju ponašati u skladu s opšteprihvatljivim društvenim normama, posebno vodeći računa o osjetljivosti i značaju profesije kojom se bave”, ocijenio je Vasiljević.