Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Sokocu jutros minus 22, u petak nam stižu obilnije padavine

BiH

snijeg_u_rs_13

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg pada na sjeveru, sjeveroistoku i sjeverozapadu Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -22 stepena, Kupres -21, Bjelašnica, Bugojno, Drvar, Goražde, Ivan-sedlo -18, Sarajevo, Zenica -17, Livno, Srebrenica -15, Jajce -14, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most -13, Bihać, Tuzla -12, Doboj, Gradačac -11, Bijeljina, Zvornik -10, Mostar, Trebinje -5, Neum i Stolac -4.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

U BiH danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti do kraja dana i u večernjim satima. Povremeno i sa slabim snijegom bit će na sjeveru, sjeveroistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab zapadni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od -12 do -5, na jugu od -2 do 3 stepena.

U Sarajevu danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko -10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak jutro malo do umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. U večernjim satima u Hercegovini i većem dijelu Bosne sa kišom i snijegom. Padavine slabog intenziteta. Jutarnja temperatura od -15 do -8, na jugu od -4 do 0, na planinama do -18, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 3 do 8 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U Bosni najprije kiša koja će postupno prelazit u susnježicu i snijeg. Na planinama sa snijegom. Tokom dana, povećanje sniježnog pokrivača. U Hercegovini sa kišom, a moguća je i pojava susnježice. Visina novog snijega u toku 24 sata od 5 do 15 cm, a u višim područjima i do 35 cm.

Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 0 do 4, na planinama do -10, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 3 do 8 stepeni. Poslije podne, pad temperatura zraka.

U BiH će u subotu, 14. januara, biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, na zapadu Bosne i u Krajini veći dio dana bit će sunčano. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne u jutarnjim satima i dio prijepodneva sa slabim snijegom, a poslijepodne još ponegdje u centralnim područjima Bosne. U Hercegovini u ranim jutarnjim satima je moguć slab snijeg. Jutarnje temperature od -9 do -2, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -3 do 2, na jugu od 2 do 7 stepeni.

U BiH će u nedjelju, 15. januara, biti pretežno oblačno. Krajem dana i u večernjim satima u Hercegovini će biti s kišom i susnježicom, a u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa snijegom. Jutarnje temperature od -13 do -6, na jugu od -5 do 0, a dnevne od -6 do 0, na jugu od 1 do 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.