Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako je izgledao prvi Kodrin kontakt sa idolom iz djetinjstva Cruyffom

meho kodro servette2

Bh. stručnjak Meho Kodro obavio je jučer prozivku igrača u svom novom klubu, članu švicarske Challenge lige Servetteu. On i klupski predsjednik igračima su saopštili na prvom sastanku šta se od njih očekuje i traži u predstojećem periodu.

“To su strast, profesionalizam i solidarnost“, rekao je Kodro u svom prvom obraćanju medijima nakon sastanka s igračima.

Kodro je odgovarao na brojna pitanja švicarskih novinara, a jedno od njih odnosilo se i na čuvenog Johana Cruyffa s kojim je svojevremeno sarađivao u Barceloni.

“Gledajući Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj iz 1974. kao sedmogodišnji dječak poludio sam za Cruyffom koji je postao moj idol. Dvadeset godina kasnije zvonio je telefon u mom stanu, s druge strane telefonske veze bio je upravo on. Pozvao me je u Barcelonu. To su trenuci zbog kojih vrijedi biti fudbaler“, prisjetio se Kodro.

Rekao je i da je u Servette došao na nagovor ambicioznih čelnika čija priča mu se svidjela i privukla ga. Izdvojio je i tri trenera s kojima je sarađivao.

“To su John Cruyff, Jupp Heynckens i John Toschak. S Toschakom sam imao sjajan odnos, ali je najbolji dojam ipak ostavio Cruyff“, rekao je.

Na kraju je iskazao veliku želju da što prije savlada Francuski jezik kako bi se mogao sporazumijevati s igračima.