Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Imamović: U 2016. u Tuzli zabilježen vidan napredak

jasmin imamovic

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović uputio je novogodišnju čestitku u kojoj je sugrađanima poželio sve najbolje u 2017., te naveo da je u godini na izmaku u Gradu Tuzla zabilježen vidan napredak u najbitnijim indikatorima razvoja.

Istakao je da je oboren dvadesetpetgodišnji rekord u otvaranju novih radnih mjesta, odnosno da je od 1. januara do 1. decembra 2016. otvoreno 1.100 novih radnih mjesta na području grada, u oblasti građevinarstva, trgovine, proizvodnje, informacijsko-komunikacijskih tehnologija i drugim oblastima.

Imamović je precizirao da bruto domaći proizvod (BDP) Grada Tuzla, u iznosu od oko 1,2 milijardi KM, čini 6,6 posto ostvarenog BDP cijele Federacije BiH, dok BDP po glavi stanovnika Grada Tuzla iznosi 8.911 KM, i veći je za oko 43 posto od BDP-a po glavi stanovnika Federacije BiH koji iznosi 6.231 KM.

Dodao je da nivo razvijenosti, odnosno indeks razvoja Grada Tuzla, iznosi 129,7 i najveći je u odnosu na sve općine Tuzlanskog kantona, a da stopa zaposlenosti iznosi 61,5 posto i veća je od svih drugih općina na

– Ovaj trend razvoja moramo iskoristiti u 2017. Moji saradnici i ja ćemo najveći broj radnih sati u narednoj godini posvetiti stvaranju što boljih uvjeta za ekonomski razvoj. Intenzivirat ćemo saradnju sa svim poslodavcima, izvršiti reorganizaciju gradskih službi i unutarnjom preraspodjelom usmjeriti postojeće državne službenike na intenzivniji rad na ekonomskom razvoju i zapošljavanju. Dragi moji sugrađani, svima želim da Tuzla u narednoj godini, još većom brzinom ide naprijed i da uvijek bude ispred – naveo je u svojoj čestitki gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.