Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavila fotke prije i nakon što se riješila ovisnosti o drogi

dejah111

Dejah Hall već sa 17 godina bila je ovisna o tabletama protiv bolova što je s vremenom prešlo u tešku ovisnost o heroinu i metamfetaminu.

Na drastičnu promjenu u životu odlučila se nakon razgovora s djedom koji joj je otvorio oči. Poslije svega što je prošla poželjela je s drugima podijeliti što život u paklu droge može učiniti organizmu pa je na Facebooku objavila svoju fotografija prije četiri godine i danas nakon što je droge prestala konzumirati.

– Ovo sam ja u nakon hapšenja 2012 – napisala je pored fotografije na kojoj djeluje potpuno slomljeno.

– Ovako izgledam četiri godine kasnije, nakon što sam se riješila teških ovisnosti – napisala je pored druge fotografije na kojoj je prava ljepotica.

Za Daily Mail prisjetila se kako je uopće postala ovisnica.

– Provodila sam se s prijateljima i uzela tabletu po prvi put kako bih se pokušala riješiti stresa i problema kod kuće. U tom je trenutku sve krenulo nizbrdo – započela je Dejah svoju priču.

Ubrzo je prešla na heroin.

– Nakon što sam prvi put probala heroin, kasnije se više nisam mogla zaustaviti – priznala je. Nakon heroina uslijedio je metamfetamin. Kako bi se riješila uspomena na bolnu prošlost, Dejah je s vremenom sve više postajala ovisna o drogama i okružila se ljudima koji su se osjećali isto.

– Bila sam monstrum u svakom pogledu. Nije me bilo briga jesam li ikoga povrijedila, nije me bila briga ni za što. Kad sam počela ubrizgavati heroin, prestalo me biti briga i hoću li živjeti ili umrijeti – prisjetila se.

Znala je da je prešla svaku granicu kad je drogu počela i prodavati, ali to je nije diralo. Heroin i metamfetamin si je ubrizgavala od aprila do decembra 2012. godine.

– Polako sam se ubijala. Imala sam oko 43 kilograma, ali sam i dalje mislila da sam lijepa. Sve je to bilo zbog metamfetamina. A na toj stvari nisi nimalo lijep. Kad se osvrnem na osobu koja sam bila, jednostavno se ne mogu povezati s njom – priča ova danas 26-godišnja djevojka.

Kako je rekla, tada se osjećala kao Superman, potpuno nepobjedivo. U jednom trenutku se našla zarobljena u začaranom krugu jer je osjećala da taj period nikad neće završiti. Životni zaokret dogodio se u decembru 2012. godine kada je posjetila djeda. Pozdravili su se i zagrlili, a dok je onako star sjedio u kolicima, priznao joj je da ga je povrijedila.

– Prije nego što sam postala ovisnica uvijek sam bila uz njega, a nakon svega smo se razdvojili. To je bila jedna od mojih najvećih pogrešaka. Otišla sam u kupatilu i plakala, a nakon što sam se pogledala u ogledalo vidjela sam čudovište koje sam postala – rekla je.

Tada je obećala djedu da će sve biti u redu, no samo nekoliko sati kasnije uhapšena je zbog posjedovanja droga. Dvije sedmice kasnije, kad joj je rečeno da ide u zatvor, saznala je da joj je djed preminuo.

U zatvoru se odviknula od droga, a danas je i majka. Dejah se potpuno posvetila Bogu, vjeri, svojoj 18-mjesečnoj djevojčici i nema više potrebe za drogom, a završava i fakultet.