Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dozvolio psu da ga liže, pa završio u komi

david233

Jedan muškarac proveo je šest sedmica u komi sa plikovima veličine teniske loptice na koži, nakon što je dozvolio svom kućnom ljubimcu psu da mu liže rane.

Ljekari su se pet mjeseci borili za život Davida Moneyja, (51), nakon što je bakterija iz psećih usta ušla u otvorenu ranu. Infekcija je uništila njegove bubrege i primorala ga na dijalizu, ali je čovjek uspio da preživi.

Uprkos tome što je bio na ivici smrti, Money i dalje njeguje i pazi svojih sedam pasa.

– Jedva se krećem, izgubio sam posao i gotovo umro. Moj život je okrenut naglavačke i potpuno mi je nevjerovatno da se sve to desilo zbog bakterije iz psećih usta. Bol koji sam podnio ne može da se opiše. Sada smo mnogo svjesniji psećeg prisustva u našoj kući, ali nikad ih se ne bih otarasio”, kaže on.

david1

Money je primijetio prve simptome u aprilu, kada je na spavanje otišao sa jakim bolom u nogama. Njegova partnerica Julie Crosby odvela ga je u bolnicu, gdje je konstatovana infekcija kapnocitofagom, rijetkom bakterijom koja se nalazi u ustima i pljuvački psa.

Ljekari su zaključili da najbolje šanse za preživljavanje ima ukoliko ga uvedu u indukovanu komu.

Poslije šest sedmica, ljekari su stabilizovali infekciju, ali je prije toga David izgubio prst na nozi i oba bubrega. Otpušten je iz bolnice tek u septembru i upisan je na listu čekanja za transplantaciju bubrega.