Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narednih dana bez snijega sa temperaturama do 15 stepeni

BiH

vrijeme_suncano_jesen

Niske temperature zabilježene su jutros u skoro svim dijelovima BiH. Najniža temperatura zabilježena je na Sokocu minus 12, a najviša u Neumu 8 stepeni Celzijusa, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Danas će u većem dijelu BiH preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Krajini, uglavnom, pretežno oblačno. Dnevne temperature od 2 do 7, na jugu od 11 do 15 stepeni Celzijusa.

Kako navode iz FHMZBiH, prvog radnog dana naredne sedmice u BiH se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Jutro sa mrazom i maglom, a jutarnje temperature od minus 5 do minus 1, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 15 stepeni.

I u utorak očekuje se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost sa dnevnim temperaturama od 6 do 11, na jugu od 10 do 15 stepeni. Slične temperature očekuju se i u srijedu i četvrtak.

Jutro sa mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od minus 4 do 0, na jugu od 0 do 4, a dnevne od 2 do 6, na jugu od 8 do 13 stepeni, a u četvrtak dnevne temperature od 5 do 10, na jugu od 9 do 14 stepeni Celzijusa.

U srijedu pretežno sunčano. Jutro s mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -4 do 0, na jugu od 0 do 4, a dnevne od 2 do 6, na jugu od 8 do 13.

U četvrtak također sunčano. Jutro s mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -6 do -1, na jugu od -1 do 3, a dnevne od 5 do 10, na jugu od 9 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.