Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Barca i Manchester City u osmini finala, “ludi” remi Arsenala i PSG-a

lpcavani

U srijedu navečer su odigrane utakmice 5. kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D, a Barcelona i Manchester City su nova dva kluba koja su izborila plasman u osminu finala ovog takmičenja.

U grupi “A” Arsenal je večeras na Emiratesu u Londonu igrao 2:2 protiv PSG-a, dok je u istoj grupi Ludogorets kao domaćin igrao neriješeno 0:0 protiv Basela.

U spektakularnoj utakmici punoj preokreta i fantastične igre vidjeli smo četiri gola i pregršt sjajnih prilika, a s konačnih 2:2 zadovoljniji mogu biti Parižani. Prvak Francuske kolo prije kraja je na korak od osvajanja hrupei samim tim lakšeg ždrijeba u nokaut fazi.

Poveli su Parižani preko Edinsona Cavanija u 18. minuti, da bi u zadnjim trenucima prvog poluvremena izjednačio Olivier Giroud.

U nastavku su se mreže ponovo dva puta tresle, ali oba pogotka su bili autogolovi.

Prvo je protivnika u 60. minuti u vodstvo doveo autogolom Marco Verratti, da bi prednost svog tima neutralizovao 13 minuta prije kraja Alex Iwobi.

U okviru grupe “B”, Bešiktaš je u Istanbulu u vrlo dramatičnom meču igrao neriješeno 3:3 protiv Benfice, iako je na poluvremenu gubio s visokih 3:0. U istoj grupi Napoli je kod kuće igrao bez golova protiv Dynamo Kyiva.

U ovoj grupi odluka o putnicima u osminu finala će biti poznata u posljednjem kolu jer nakon 5. kola, Napoli je prvi sa 8, koliko ima i Benfica, dok Bešiktaš ima 7 bodova.

U grupi “C”, Celtic je na Celtic Parku u Glasgowu s 0:2 poražen od Barcelone. U istoj grupi Borussia M'gladbach je na domaćem terenu odigrala 1:1 protiv Manchester Cityja. Barcelona i Manchester City su večeras uspjeli izboriti plasman u osminu finala.

Rostov je večeras u grupi “D” kod kuće s 3:2 savladao Bayern Munchen, dok je u istoj grupi Atlético Madrid na svome Vicente Calderónu s 2:0 bio bolji od PSV-a. Atletico je večerašnjom pobjedom ovjerio prvo mjesto u grupi, dok je Bayern drugi s 9 osvojenih bodova.

Liga prvaka: Bruka Bayerna u Rostovu, Bešiktaš protiv Benfice od 0:3 do 3:3