Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mirsad Delimustafić predat u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo

delimustafic-fmup2
Arhiva

Mirsad Delimustafić, jedan od osumnjičenih u predmetu “Pravda“, koji se u ponedjeljak predao pripadnicima Federalne uprave policije (FUP), danas je predat u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo.

Kako je Feni rečeno iz Kantonalnog tužiteljstva, Mirsad Delimustafić će biti zadržan 24 sata te će nakon ispitivanja od postupajućeg tužitelja biti odlučeno o daljnjim mjerama.

U istom predmetu, Kantonalni sud Sarajevo je na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva odredio jednomjesečni pritvor Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Suadi Hadžić i Samiri Skorupan.

U međuvremenu za osam osumnjičenih u ovom predmetu određene su mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu napuštanja mjesta prebivališta, odnosno putovanja, te zabranu obavljanja poslova u službi, obavezu javljanja nadležnom organu i zabranu sastajanja sa svjedocima.

Istovremeno, Kantonalno tužiteljstvo je u ovom slučaju prije dva dana zatražilo raspisivanje potjernice, odnosno određivanje pritvora za bivšu sutkinju Općinskog suda Sarajevo Lejlu Fazlagić i Zorana Lončara, a u međuvremnu i određivanje pritvora za još dvije osumnjičene osobe.

U akciji “Pravda” uhapšeno je više osoba koje se dovode u vezu s malverzacijama, odnosno nezakonitom prodajom i knjiženjem nekretnina.

Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo je istražne radnje u ovom predmetu provodilo u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (USKOK), te u suradnji s Upravom za organizovani i teški kriminal MUPRS-a, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSABiH).