Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gašić: Odbranu smo odigrali na granici svog maksimuma

gasic

Košarkaši tuzlanske OKK Slobode nakon četiri odigrana kola u Ligi 10 imaju polovičan uspjeh. U gostima su poraženi od Širokog i ekipe Mladosti, kod kuće su savladali Zrinjski, a sinoć u dobroj utakmici favorizovanu ekipu Sparsa.

Dan nakon utakmice trener Tuzlaka Velimir Gašić u razgovoru za Fenu kaže da se sve odvijalo uglavnom kako je predvidio.

– U najavi utakmice rekao sam da će sa aspekta taktičko-tehničkih i energetskih elemenata utakmica biti zahtjevna. Spars je protivnik koji zaslužuje svaki respekt. Imaju izuzetan nivo kvaliteta i potencijala, posebno u liku internacionalca Kenana Bajramovića. Vratio im se i Dalibor Peršić što je za njih od kapitalnog značaja – kazao je Gašić.

Ipak, na parketu je dominirala domaća ekipa. Pobjeda OKK Slobode od 78:65 izgleda kao lagana, ali nije tako bilo. Domaći su faktički prelomili susret u posljednjih 4-5 minuta.

– Sinoć smo u najvećoj mogućoj mjeri ispoštovali niz za nas značajnih dogovora prije utakmice. Krvavo samo radili cijelu sedmicu i prvenstveno mislim na to da smo odbranu odigrali gotovo na granici maksimuma. Kada to uspijete, otvori se niz dobrih okolnosti za napadačke akcije. Dali smo neke lagane poene, bili smo na nivou i kada je riječ o igri u tranzitu – navodi trener OKK Slobode.

U dvorani Mejdan bilo je blizu 2.000 ljubitelja košarke, koji su u važnim trenucima bili šesti igrač domaće ekipe. OKK Sloboda već sada je ekipa s najvećom posjetom na domaćim utakmicama, ali i prosječno.

Sljedeću utakmicu OKK Sloboda igra protiv Bosne Royal u Sarajevu.