Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potencijali BiH prezentirani u Njemačkoj

njemacka_zeljko_janjetovic

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj Željko Janjetović održao je prezentaciju o Bosni i Hercegovini i njenim gospodarskim potencijalima u Indutrijsko-trgovinskoj komori grada Magdeburga.

Prezentaciji su nazočili predstavnici industrijsko-trgovinske komore Magdeburga, kao i predstavnici nekoliko kompanija iz njemačke savezne pokrajine Sachsen-Anhalt.

Isti dan, veleposlanik Janjetović je održao i prezentaciju u Pokrajinskoj udruzi veletrgovine, vanjske trgovine i uslužnih djelatnosti Sachsen-Anhalta, a na poziv predsjedatelja Upravnog odbora Udruge Ralfa Hessea. Prezentiranjem gospodarskih potencijala, nazočni su imali prigodu da saznaju više informacija o BiH, njenim gospodarskim potencijalima, mogućnostima ulaganja, kao i mogućnostima uspostavaljanja suradnje s kompanijama iz različitih sektora.

Prezentacije gospodarskih mogućnosti BiH u saveznoj pokrajini Sachsen-Anhalt rezultat su dogovora veleposlanika Janjetovića s političkim i gospodarskim rukovodstvom Sachsen-Anhalta, postignutom tijekom nastupne posjete veleposlanika ovoj pokrajini od 8. lipnja 2016. godine.

Gradovi Magdeburg i Sarajevo 2017. godine obilježavaju 40 godina uspješne suradnje i uspostavljenih partnerskih odnosa. Zbog toga je dogovoreno da politička i gospodarska delegacija Sachsen-Anhalta posjeti BiH sredinom iduće godine.

Veleposlanstvo BiH u SR Njemačkoj će u suradnji s nadležnim institucijama u BiH, kao i s predstavnicima politike i gospodarstva Sachsen-Anhalta, organizirati ovu posjetu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.