Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA Centar: Neutemeljene izjave Bajrovića o smjeni Ajnadžića

BiH

ajnadzic-1

Općinski Odbor (OO) SDA Centar smatra da su izjave predsjednika Građanskog saveza i kandidata za načelnika Općine Centar na proteklim izborima Reufa Bajrovića da će pokrenuti smjenu demokratski, voljom naroda izabranog načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića „potpuno neutemeljene i u najmanju ruku smješne“.

U saopćenju Općinskog Odbora SDA Centar se navodi da je Ajnadžić, kao kandidat koalicije SDA-SBB, osvojio 5.500 glasova više od Reufa Bajrovića, a “o povjerenju koje su građanu ukazali Bajroviću dovoljno govori činjenica da su određeni nezavisni kandidati, do sada potpuno politički neaktivni, imali više glasova od Bajrovića“.

– Stoga, u kolegijalnom duhu, preporučujemo Reufu Bajroviću da se bavi svojom strankom i samim sobom, te se može nadati da nekada u budućnosti postigne određeni rezultat – navodi se u saopćenju.

Ističe se da su izbori protekli u „potpuno demokratskom duhu, narod je izrazio svoju volju, a naš kandidat ima trenutno važnijih poslova od skretanja medijske pažnje na one koji se očajnički za to bore“.

– Ajnadžić kreće u realizaciju predstavljenih 118 projekata, te će u potpunosti ispoštovati ukazano povjerenje. On će biti načelnik svih stanovnika Općine Centar, bez obzira na vjersku, nacionalnu i drugu pripadnost. Ajnadžić je dokazani patriota i borac za ljudska prava i slobode, čovjek koji je ostao dosljedan sebi i svom mišljenju – navode iz OO SDA Centar.

Dodaju da će, zajedno s Ajnadžićem, SDA imati apsolutnu većinu i u Općinskom vijeću.