Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ejubović: Nudim program “Razvoj 2016-2020” (FOTO)

14424830_331259167228071_4329834491129237814_o

Sala Društvenog doma u Pazariću bila je premala da primi sve simpatizere, članove i aktiviste koji su došli da pruže podršku aktualnom načelniku Hadžića Hamdi Ejuboviću i kandidatima za OV, kaže se u saopćenju SDA.

Na početku skupa prisutnima se obratio gospodin Adnan Proha, nosilac liste za OV SDA Hadžići. On je predstavio, po njegovom mišljenju, do sada najbolju listu za Općinsko vijeće, te pozvao građane da izađu na lokalne izbore.

Pazarićani su dugotrajnim aplauzom i ovacijama pozdravili obraćanje kandidata iz MO Pazarić, Alme Ejubović, Adnana Čorbe i Merise Kabulović. Pomenuti su pozvali svoje sugrađane da izađu na izbore i svoj glas daju SDA, gospodinu Hamdi Ejuboviću i Razvoju 2016-2020.

Skupu su prisustvovali Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA BiH i predsjednik KO SDA Sarajevo i gospodin Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

– Podržite listu SDA Hadžići, a posebno mlade ljude sa liste SDA za Općinsko vijeće, podržite aktualnog i ako Bog da budućeg načelnika gospodina Hamdu Ejubovića. Vaš i naš načelnik Ejubović radi odličan posao i radit će ga i u budućnosti.

Njemu trebaju ovi mladi, lijepi i pametni kadrovi koji su večeras sa nama da mu budu desna ruka. U jedinstvu je snaga, istako je između ostalog u svom obraćanju Sarajlić.

– Mnogi dušebriznici iznose analize nečijeg rada, polemiziraju, kritiziraju. Ono što ću večeras reći o radu Hamde Ejubovića jesu egzaktni podaci i pokazatelji. Budžet Općine je mjerilo nečijeg rada. Budžet koji prati razvoj općine na terenu. U zadnjih 12 godina, pod vođstvom Ejubovića, rast budžeta i razvoj općine je konstantno rastao. Dovoljno je da prođete kroz Hadžiće pa da taj razvoj vidite na djelu, od novih preduzeća, infrastukture, puteva, parkova i iz dana u dan novih objekata.

Večeras sam ovdje u Pazariću čuo i vidio kandidate za Općinsko vijeće Hadžići i moram reći da su me oduševili. Neka svi znaju da se pored ovakve omladine Bosna i Hercegovina ne mora plašiti za svoju budućnost. Oni su njena budućnost i njeni čuvari. Podignimo svoje zastave, izađimo na izbore i dajmo svoj glas gospodinu Ejuboviću, nosiocu liste Prohi i kandidatima SDA, kazao je Zvizdić.

Predsjednik OO SDA Hadžići, gospodin Eldar Čomor , u svom obraćanju istakao je poruke koje su građani Hadžića prihvatili. „Mi ćemo argumentima i činjenicama govoriti. Mi o drugima laži i neistine nećemo iznositi. Mi se nećemo umoriti. SDA će, ako Bog da pobijediti. Nastavimo razvoj zajedno!“.

Gospodin Čomor je pozvao građane da izađu na izbore u što većem broju, da daju podršku listi kandidata SDA Hadžići i načelniku Ejuboviću, kako bi mogli nastaviti dalji razvoj lokalne sredine, časno i pošteno, fer i korektno, kao i u prethodnim godinama.

– Ne treba puno govoriti. Program koji SDA i ja kao kandidat za načelnika nudim zove se „Razvoj 2016-2020“. Od porušene općine napravili smo respektabilnu lokalnu zajednicu, među prvih 20 po razvijenosti u Federaciji BiH. Hoćemo da budemo među prvih deset. Strana ulaganja i strane investicije koje nam se dešavaju, ljudi koji nam dolaze od Slovenije, Katara pa sve do Južne Koreje ne dolaze ovdje slučajno.

O nama se širi dobar glas. Svi oni znaju da se ovdje pošteno radi. To oni respektuju. Ništa mi ovo ne bi mogli sami napraviti, bez vas građana koji ste nam ukazali povjerenje. Mi smo ga opravdali. Podržite SDA na predstojećim loklanim izborima jer time dajete svoj glas za razvoj, poručio je gospodin Hamdo Ejubović.