Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelnici Želje i Sarajeva gradski derbi pretvorili u derbi susjednih država

Vječiti derbi

Mirsad Fazlagić, nekadašnji igrač FK Sarajevo izjavio kako su sarajevski gradski rivali u svoje redove nepotrebno nagomilali igrača iz Hrvatske i Srbije.

“Da su oni valjali igrali bi u svojim zemljema”, kazao je Fazlagić za Dnevni avaz.

“Ne prvom derbiju ove sezone koji se igrao na Grbavici igrala su dvojica Sarajlija. To nije gradski derbi, to je derbi susjednih država. To sve govori o brizi za sarajevski nogomet”, kazao je Fazlagić i dodao:

“Pa zar je normalno da Željo proda svojih 10 igrača koji su ponikli na Grbavici, a dovede 16 igrača sa strane”, zapitao se Fazlagić.

Remi Sarajeva i poraz Želje u prošlom kolu, Fazlagić je prokomentirao riječima:

“To nije bruka za Želju i Sarajevo, to je bruka za cijeli grad”.

Nekadašnji igrač i trener Željezničara Mišo Smajlović, aktuelnu je situaciju na Koševu i Grabavici prokomentirao riječima:

“Umjesto što gomilaju igrače bolje da dovedu jednog kvalitetnog nego pet prosječnih kakve su doveli.

Željo je ove sezone uspio nešto što rijetki pamte, ako se uopšte ikada desilo. Na Otoci protiv Olimpica na teren je od prve minute izašla postava bez ijednog igrača koji je ponikao u omladinskoj školi Plavih.

Hurtić i Kostić

Na klupi Sarajeva sjedi Almir Hurtić, dok svlačionicom Želje ove sezone šefuje Miloš Kostić.

Nakon posljednjih neuspjeha, Hurtić je poručio kako situacija na Koševu nije alarmantna bez obzira što je ekipa od mogućih 15 osvojila samo devet bodova, dok je Kostić svu krivicu za posrtaje Plavih prebacio na svoje igrače.