Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reanimirali ga na terenu: Nogometaša Orašja na treningu pogodio grom

alihodzic adin

Adin Alihodžić, fudbaler iz Orašja kojeg je tokom jučerašnjeg treninga pogodio grom, životno je ugrožen, potvrdili su za Anadolu Agency (AA) iz Press službe Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, gdje je mladić dovezen nedugo nakon nesreće sa još nekoliko kolega.

“Pacijent je dovezen u besvjesnom stanju, koje se nije mijenjalo. Nalazi se na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju i priključen je na aparate za vještačku ventilaciju. Životno je ugrožen”, kazali su nam u UKC-u Tuzla.

Iz službenih klupskih izvora saznajemo da je osim devetnaestogodišnjeg Alihodžića povrijeđeno još devet fudbalera.

– Nesreća se desila u večernjim satima. Iako ništa nije nagovještavalo nevrijeme, vrijeme je bilo bez kiše i grmljavine, dok su mladići trenirali tokom večernjeg treninga, udario je grom i njih 10 je ozlijeđeno. Praktično, bio je to, kao što se kaže, grom iz vedra neba. Jedan momak, koji je teško povrijeđen, zbrinut je u bolnici u Tuzli, a trojica u Orašju, dok su ostalima konstatirane lakše tjelesne ozljede i pušteni su kući, kazale su osobe bliske upravi kluba, dodajući da se Alihodžić, inače porijeklom iz Vozuće kod Banovića, odlično uklopio u ekipu, te da je riječ o divnom i pristojnom momku.