Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović u Tuzli: Koalicija SBB-SDA potvrdit će svoju snagu

BiH

Izetbegović u tuzli

Na akademiji povodom obilježavanja 26. godišnjice Gradskog odbora SDA Tuzla u prepunom BKC-u večeras je prestavljeno 35 kandidata za Gradsko vijeće GO SDA Tuzla, te zajednički kandidat SDA i SBB-a za gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima.

Kao poseban gost na tom skupu bio je predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović .

Izetbegović je izjavio novinarima da na predstojećim lokalnim izborima očekuje stabilizaciju lokalnog nivoa vlasti.

– Koalicija SBB-SDA će da potvrdi svoju snagu i masovno pobijedi na predstojećim izborima – istakao je Izetbegović te da u Tuzli očekuje promjenu vladajuće aktuelne političke opcije.

Izetbegović: Koalicija SBB -SDA potvrdit će svoju snagu

– Uvjeren sam da će kandidat Bahrudin Hadžiefendić pobijediti i vrijeme je da se promijene oni koji decenijama vladaju – rekao je Izetbegović.

Predsjednik GO SDA Tuzla Sabahudin Imamović istakao je da je SDA stranka slavne prošlosti, jer je, kako kaže, odigrala ključnu historijsku ulogu u odbrani zemlje, njenom opstanku u poslijeratnoj obnovi.

Naglasio je da je to i trenutno najjača stranka u BiH, poručivši da se očekuje i “njena svijetla budućnost s obzirom da se svakodnevno priključuju novi mladi ljudi”.

U obraćanju prisutnima na akademiji Izetbegović je istakao da je “prošla četvrina vijeka, vrijedna 100 godina, jer mnogi narodi ne prođu i ne naprave za stoljeće što je narod BiH koji voli ovu zemlju napravio za 26. godina”.

Izetbegović: Koalicija SBB -SDA potvrdit će svoju snagu

Ocijenio je da je SDA danas jača nego što je ikad bila.

– Pozicionirana onako kako treba da bude pozicionirana najjača politička i patriotska stranka u jednoj zemlji – istakao je Izetbegović te dodao da je SDA Tuzlanskog kantona pozicionirana kao nikad do sada.

Naveo je da su u posljednjih 16 mjeseci bitni vitalni parametri u BiH u porastu te da je zabilježen broj od 1.300 novih radnih mjesta mjesečno, porast industrijske proizvodnje, turističkih posjeta te veća pokrivenost uvoza izvozom.