Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wenger traži zamjenu za povrijeđenog Mertesackera

per-mertesacker45

Arsene Wenger, menadžer Arsenala, potvrdio je da je u potrazi za iskusnim centralnim odbrambenim fudbalerom nakon što se prošlog petka u prijateljskoj utakmici sa Lensom povrijedio Per Mertesacker, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako se činilo da se radi o lakšoj povredi koljena iskusni fudbaler je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu.

“Imamo loše vijesti vezane za Mertesackera. Nakon utakmice sa Lensom osjetio je malu bol u koljenu. Sutradan smo saznali da je mnogo ozbiljnija situacija nego što se činilo. Odmah je operisan u Njemačkoj i sve je prošlo dobro. Međutim, ako me pitate koliko će odsustvovati to ne znam. Radi se o mjesecima, ali ne možemo tačno znati koliko je vremena u pitanju”, rekao je Wenger i nastavio:

“Moramo tražiti opciju sa više iskustva u odbrani. Vidjećemo neke od naših mladih stopera u četvrtak. Sada kada je Per otpao kratki smo sa iskustvom i u potrazi smo za nekim ko će nam donijeti tu vrstu kvaliteta.”

Sezona u engleskoj Premier ligi počinje 13. augusta, a u prvom kolu Arsenal čeka veliki derbi sa Liverpoolom, tako da će Wenger morati brzo reagovati i dovesti ozbiljno pojačanje za defanzivnu liniju.

Mertesacker je u Arsenal stigao 2011. godine iz Werder Bremena. Od tada je za “topnike” odigrao 208 utakmica u svim takmičenjima i postigao tri gola. Za Njemačku je nastupio čak 104 puta uz četiri pogotka, ali je 2014. sa svega 29 godina odlučio da završi reprezentativnu karijeru.