Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brčaninović: Uspjeli smo, cilj je bio opstanak u A diviziji

melisa brcaninovic

Nakon četiri uzastopna poraza, mlada ženska košarkaška reprezentacija BiH sinoćnjom pobjedom na evropskom prvenstvu (U-20) u Portugalu protiv Slovačke (73:65) izborila je opstanak u A diviziji.

Junakinja utakmice bila je sedamnaestogodišnja Melisa Brčaninović, kćerka selektorke Mare Lakić-Brčaninović, koja je postigla čak 30 poena.

– Naš primarni cilj bio je opstanak u A diviziji i presretna sam što smo ga ostvarili. Nakon četiri poraza uspjeli smo se dići i pobijediti u najvažnijoj utakmici. Svakako da je ovo fantastičan rezultat za nas i našu državu. Svjesni smo da imamo kvalitet, ali isto tako i da trebamo još puno raditi – izjavila je za Fenu Melisa Brčaninović.

Napominje da je u reprezentaciji bilo dosta povrijeđenih igračica, te da su igrale maltene bez organizatora igre.

– Nismo mogli računati na Žaklinu Milošević koja je imala problema zbog napuknuća mišića, kao ni na Nikolinu Zubac zbog povrede skočnog zgloba. Ipak, pokazale smo snagu i psihičku stabilnost, ali i odgovornost i želju da budemo jače od svih nevolja – kaže Brčaninović.

Naša reprezentacija borit će se za plasman od 9. do 12. mjesta na evropskom prvenstvu u Portugalu, ali će sada igrati s manje opterećenja.

– Imamo do kraja još dvije utakmice i pokušat ćemo dobiti bar jednu. Ali, bez obzira na sve, napravili smo ono zbog čega smo došli. Ostali smo među najboljima, a to je za nas i našu državu najvažnije – zaključila je mlada reprezentativka iz tuzlanskog Jedinstva BH Telekoma.