Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Monstruma iz Žitišta: Ubio sam kur** da ne bruka porodicu!

ttttt

Monstruma iz Žitišta Sinišu Zlatića u zatvoru u Zrenjaninu posjetio je otac Radoslav. Čim je dobio dozvolu suda, kako Kurir nezvanično saznaje, Radoslav, koji od zločina koji je počinio njegov sin rijetko izlazi iz kuće, iskoristio je priliku da lično od Siniše sazna ono što cijelu porodicu muči danima, zbog čega je ubio nedužne ljude.

– Rekao mi je: „Tata, ubio sam ih, nisam mogao da podnesem da nas bruka“ – prenio je za Kurir rođak porodice, koji je poslije posjete sinu razgovarao s Radoslavom Zlatićem.

Radoslav i cijela porodica osjećaju se posramljeno, idu pognute glave i pod velikim su stresom zbog tragedije. Rijetko izlaze iz kuće kako ne bi sretali komšije.

– Teško im je, nikome od njih nije jasno kako je Siniša mogao da tako mrtav hladan pobije ljude. Ali Radoslav nije imao izbora, ipak mu je sin. Otišao je jučer u posjetu, odnio mu je garderobu jer se ubica od te noći nije presvukao. I jučer ga je zatekao u kariranoj košulji u kojoj je te noći pobio ljude – dodaje on.

Siniša se raspitivao i kako mu je sin, te šta su mu rekli da se desilo.

– Pognuo je glavu kad mu je Radoslav rekao da mališanu nisu rekli da mu je otac ubio majku – kaže rođak i dodaje da je Siniša ocu i dalje pogrdnim rečima govorio o Dijani.

Podsjetimo, Siniša Zlatić te noći je u kafiću „Makijato“ iz automatske puške ubio petoro ljudi, među kojima je bila i njegova bivša supruga Dijana Zlatić. U kafiću je to večer bila i Gordana Žižić (26).

– U kafiću sam bila sa trojicom drugova kad je ta gužva počela, nekako smo se razdvojili i ja sam se popela na sprat kafića. Okrenula sam se i ugledala čovjeka s „kalašnjikovim“ kako stoji i puca. Nisam mu vidjela lice. U nekom trenutku je prestao da puca i viknuo: „Svima ću da vam je…em mamu! Lezite!“ i započeo je novi rafal. Cijela scena je trajala deset sekundi – priča Gordana.

Kako kaže, ljudi oko nje su u panici vrištali i vukli jedni druge.

– Mladić je stolicom pokušavao da razbije prozor. Nekako sam pronašla druga i istrčali smo napolje. Ugledali smo mladića koji je bio izrešetan, policajci su mu skidali pantalone i patike jer nisu znali odakle krvari. Djevojci je metak prošao kroz nogu iznad koljena, vidjela se rupa, bila je krvava i otečena – prisjeća se Gordana kobne večeri.