Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubijeno 50 osoba u napadu na klub u Orlandu, otkriven identitet napadača

florida – orlando – napad

U pucnjavi u gej noćnom klubu u Orlandu na Floridi ubijeno je 50 osoba, a povrijeđeno je 53, javlja Reuters. Američka policija je dodala da ovaj napad tretira kao “teroristički incident”. Policija saopštava i da ispituje da li je napadač, koji je ubijen, djelovao sam. FBI saopštava da je moguće da je napadač imao sklonosti ka islamističkom ekstremizmu.

Kako prenosi Russia Today, napadač je identifikovan. U pitanju je američki državljanin afganistanskog porijekla Omar Mateen (29), sa Floride.

TV mreža CBS, citirajući izvore iz službi bezbjednosti, javila je da je on rođen 1986. i da je živio u gradu Port St Lucie u Floridi.

Mreža je, također, objavila da Mateen, koji je poginuo u obračunu sa policijom nakon talačke krize u klubu, nije imao kriminalni dosije, a da vlasti ispituju da li je imao veze sa islamskim ekstremizmom, prenosi AFP.

Šef lokalne policije je saopštio da je da su 42 osobe prevezene u bolnicu. Kako je saopšteno, napadač je kod sebe imao pušku i pištolj i neku vrstu uređaja na sebi i bio je dobro organizovan i pripremljen.

Tokom konferencije za štampu šef policije John Mina je rekao da je u akciji učestvovalo 9 policajaca. On je iznio i detalje koji opisuju kako se incident odigrao. Naime, jedan policajac se nalazio u klubu Puls kada je napadač otvorio vatru. Potom se napadač povukao u drugi dio kluba, a sa sobom je poveo i taoce.

Pucnjava i napad u noćnom klubu u Orlandu može da se tretira kao “domaći teroristički incident”, saopšteno je iz policije.