Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pao im tender

U NSRS-u ne mogu da obnove toalete, kažu da su zastarjeli

Foto: Pixsell

Utvrđene nepravilnosti kod provođenja tendera, prekršen je Zakon o javnim nabavkama BiH

Pao je tender Narodne skupštine RS-a, na čijem čelu je Nenad Stevandić, o rekonstrukciji muških i ženskih toaleta vrijedan oko 50.000 KM, saznaje Fokus.

Ured za razmatranje žalbi BiH usvojio je žalbu firme Concordia Balkan iz Banje Luke te je poništio odluku NSRS kojom su ovaj posao dali firmi Teslogi d.o.o. Banja Luka.

Faksimil URZ o poništenju nabavke za toalete u NSRS

U rješenju URŽ-a prihvaćen je žalbeni navodi prema kojem se poništava odluka i izbor najpovoljnijeg ponuđača zbog niza nepravilnosti odnosno kršenja Zakona o javnim nabavkama BiH.

Podsjetimo, Fokus je prije dva mjeseca objavio informaciju o raspisanom tenderu, gdje smo ukazali da se nije tražila garancija za ponudu. Iz NSRS su u svojoj reakciji naveli da nisu prekršili niejdan član Zakona o javnim nabavkama.

Napomenuli su da su ovi poslovi u isključivoj nadležnosti Stručne službe NSRS.

-Imajući u vidu činjenicu da toaleti u zgradi NSRS već godinama nisu obnavljani, javni tender za rekonstrukciju muškog i ženskog toaleta raspisan je radi neophodne zamjene zastarjelih vodoinstalacija i sanitarija i pobošljanja opštih uslova u njima potrebnih za rad poslanika i zaposlenih u Službi NSRS, s obzirom na to da je riječ o najvišem zakonodavnom i predstavničkom domu RS u kojem, posebno u vrijeme plenarnih skupštinskih zasjedanja, borave najviši zvaničnici kao i predstavnici diplomatskog kora i brojne delegacije – naveli su iz NSRS.