Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Operativne aktivnosti

FUP u saradnji sa EUROPOL-om istražuje teroristički napad u Bosanskoj Krupi

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Također su pribavljeni svi relevantni podaci od društvenih mreža koje je koristio osumnjičeni, te se radi na identifikaciji osoba koje su bile u komunikaciji sa osumnjičenom osobom, saopćeno je iz FUP-a.

Federalna uprava policije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, a pod nadzorom Kantonlanog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, je poduzela niz mjera i radnji po predmetu terorističkog napada na Policijsku stanicu Bosanska Krupa kojom prilikom je ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi zadobio teške tjelesne povrede.

Prikupljaju se informacije i saznanja

Kako se navodi u saopćenju, odmah nakon navedenog događaja policijski službenici Federalne uprave policije su od strane postupajuće tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona uključeni u rad po navedenom predmetu kojom prilikom je izvršen operativni rad na terenu, te su prikupljene određene informacije i saznanja u vezi sa terorističkim napadom na Policijsku stanicu Bosanska Krupa koje su dostavljene Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Federalna uprava policije je putem međunarodne policijske saradnje stupila u kontakt sa EUROPOL-om u cilju prikupljanja korisnih informacija u vezi profila na društvenim mrežama koje je koristio maloljetni izvršilac.

Istražitelji Federalne uprave policije kao i službenici Centra za forenziku FUP-a su u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova USK vršili provođenje službene radnje otvaranja i pretresanja oduzetih mobilnih telefona koje je koristio maloljetni izvršilac krivičnog djela.

Pregledavaju se mobiteli i društvene mreže

Policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili uviđaj profila na društvenim mrežama koje je koristio maloljetni izvršilac u cilju dokumentovanja krivičnog djela “terorizam”.

Također su pribavljeni svi relevantni podaci od društvenih mreža koje je koristio osumnjičeni, te se radi na identifikaciji osoba koje su bile u komunikaciji sa osumnjičenom osobom, saopćeno je iz FUP-a.