Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cijena još nepoznata

Pogledajte novu Kiju Sportage

Foto: Screenshot

Očekujemo još veći zaslon, vjerovatno zakrivljen i s ekranima pod zajedničkom plohom. Unaprijeđen operativni sistem i kontrole periferije će uz nove dezene tkanina zaokružiti dojam.

Jedan od najpopularnijih kompaktnih SUV modela je u posljednjoj generaciji dobio radikalno izmijenjen vanjski izgled. Sada dolazi i redizajn.

Kia planira tokom idućeg mjeseca premijerno predstaviti obnovljeni Sportage. Na scenu bi trebao doći tačno tri godine nakon lansiranja.

Šta je tačno novo, ukazuje najavni video. Očekivano, radi se o usklađivanju dizajnerskog jezika s novijim modelima.

To se prije svega tiče vertikalno orijentiranih prednjih dnevnih svjetala. Bok vozila je u pravilu ostao isti, dok se straga uočava nova grafika LED svjetala. Ove promjene zahvatit će oba modela, kraći evropski i duži, izveden za ostala tržišta, prenosi Index.hr.

Pogled u kabinu još nije dopušten, ali je lako pretpostaviti da će se novosti prvenstveno ticati ekrana, odnosno prednje armature. Očekujemo još veći zaslon, vjerovatno zakrivljen i s ekranima pod zajedničkom plohom. Unaprijeđen operativni sistem i kontrole periferije će uz nove dezene tkanina zaokružiti dojam.

Mehanika po pitanju podvozja ostaje ista, dok će blage izmjene vjerovatno dobiti i pogonski motori s ciljem daljnje optimizacije potrošnje goriva. Tačan termin dolaska na evropsko tržište i cijene bit će naknadno objavljeni.